Loading...

Hakalanrannan leirintäalue

Leirintäalue sijaitsee Valkeakosken Sääksmäellä, Ritvalan kylässä. Hakalanrannassa on sähköistettyjä vaunupaikkoja noin 50 kpl. Isäntäpäivystys palvelee kesäkaudella (1.6.–31.8.) kaikkina päivinä ja talvikaudella (1.9.–31.5.) viikonloppuisin.

Alueen ranta on erittäin lapsiystävällistä matalaa hiekkarantaa ja alueen vieressä on myös kunnan yleinen uimaranta. Matkailijoiden käyttöön on tarjolla polkupyöriä ja soutuveneitä. Veneilemään lähtevät saavat isännältä lainaksi pelastusliivejä.

Talviviikonloppuisin alueella käy yleensä n. 10 auto- tai vaunukunnan väkeä ulkoilemassa, hiihtämässä, pilkkimässä tai muuten vain vapaa-aikaa viettämässä.

Karavaanarisaunat

Alueen saunat lämpiävät kesäkaudella (1.6–31.8.) maanantaina, keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina sekä talvikaudella (1.9–31.5.) lauantaina.

Saunavuorot kesäkaudella naiset klo 17.00 – 19.00 ja miehet 19.00 – 21.00. Poikkeuksena perjantaina saunavuorot vuorotunnein naiset alkaen klo 17.00, miehet 18.00, naiset 19.00 ja miehet 20.00. Talvikaudella perjantaisin ja lauantaisin naiset 17.00-18.30 ja miehet 18.30-20.00. Saunan suihkut ovat kesäkaudella aamulla avoinna naisille klo 8-9 ja miehille 9-10.

Yleinen saunavuoro sisältyy kausi- ja vuorokausimaksuun.

Muina aikoina voit halutessasi varata isännältä tilaussaunan, jonka lämmitys maksaa 15€ lämmityskerta.  Usein, etenkin talviaikana lämmitetään lisäksi ns. “kolikkosaunaa”, jolloin 2€ saunamaksulla kerätään saunojien kesken saunan lämmitysmaksu. Kolikkosaunassa pukuhuoneen pöydällä on rahalipas, johon voi laittaa henkilökohtaisen 2€ saunamaksun. Alle 12-vuotiaat karavaanarit saunovat kolikkosaunassa ilmaiseksi.

Jos kolikkosaunan tuotto jää alle 15 euron, huolehtii saunan lämmittäjä kerätyn saunamaksun riittävyydestä ja saunan siivouksesta. Isännän velvollisuus ei ole maksaa sitä.

Muita palveluita

 • Kaksi erillistä tiskauspaikkaa, toinen Sydäntuvalla (uusi huoltorakennus) ja toinen vanhassa huoltorakennuksessa
 • Pyykinpesumahdollisuus vanhassa huoltorakennuksessa
 • Ruoanlaittomahdollisuus Sydäntuvalla
 • Kahdet naisten ja miesten WC:t, toiset vanhassa huoltorakennuksessa, toiset Sydäntuvan päädyssä. Sydäntuvalla myös WC liikuntarajoitteisille
 • Sydäntuvalla luiskat liikuntarajoitteisten liikkumisen helpottamiseksi
 • Sydäntuvalla on myös oleskelutila, jossa on TV, stereot ja lautapelejä
 • Grillikatos + polttopuut ovat vapaasti käytettävissäsi
 • Kemiallisen WC:n ja harmaavesien tyhjennysmahdollisuus
 • Erilaisia pihapelejä (mölkky, tikat, petanque jne.) saatavilla, kysy lisää isännältä
 • Polkuvene on vapaasti lainattavissa, kysy isännältä lisää
 • Rannassa on kolme soutuvenettä vieraiden lainattavaksi. Sähköperämoottoria voi lainata 4€/2€ tunti (vieraat/yhdistyksen jäsenet).
 • Alueelle tilataan Valkeakosken Sanomat ja Aamulehti kesäajalle 1.6–31.8. Lehdet ovat luettavissa Sydäntuvan oleskelutilassa.

Alueelle tullaan pääsääntöisesti joko E12 -tien (Helsinki-Tampere moottoritie) tai valtatie 12:n (Tampere – Lahti tie) kautta. Alta löydät ajo-ohjeet näistä suunnista alueelle tultaessa.

Tampereen suunnalta moottoritieltä tultaessa  käännytään Valkeakoskelle liittymästä nro 36, ajetaan tietä nro 130 n. 24 kilometriä, käännytään vasemmalle Sääksmäen risteyksestä, ajetaan tietä nro 3071 n. 4,5 kilometriä, kunnes näkyy viitta oikealle.

Helsingin suunnalta moottoritieltä tultaessa käännytään Valkeakoskelle liittymästä nro 29, ajetaan tietä nro 130 n. 7 kilometriä, käännytään oikealle Sääksmäen risteyksestä, ajetaan tietä nro 3071 n. 4,5 kilometriä, kunnes näkyy viitta oikealle.

Valtatien 12:n suunnalta tultaessa käännytään Valkeakoskelle tielle nro 307, ajetaan sitä n. 10,7 kilometriä, käännytään vasemmalle Lukonmäentielle (hiekkatie), ajetaan tietä n. 6,4   kilometriä, käännytään oikealle tielle nro 3071, ajetaan tietä 3071 n. 4,0 kilometriä kunnes näkyy viitta vasemmalle

Avaa Hakalanranta Googlen kartalla tästä

Hakalanrannan leirintäalue

Osoite: Hakalanranta 51, 37720 Ritvala

Puhelin: 040 702 6005

Sähköposti: sfcaravanvalkeakoskenseutury@pp.inet.fi

WWW: http://sfc-hakalanranta.com